Kuka on Arttu Heikkinen?

Tieni nettibisneksen maailmaan ei kuitenkaan ollut navigaattoriin näpytelty. Olenko vielä saapunut perille? - Varmaan en.

Essentumin yrittäjä

Jo lukiossa olin myyty netissä ansaitsemiselle. Tieni nettibisneksen maailmaan ei kuitenkaan ollut navigaattoriin näpytelty. Olenko vielä saapunut perille? – Varmaan en.

Olen web-kehittäjä ja affiliate-markkinoinnin friikki. Ryhdyin yrittäjäksi vuonna 2018, jolloin perustin digitoimisto Essentumin. Kuhmon lukiosta vuonna 2015 ylioppilaaksi valmistumisen jälkeen ennätin opiskella kolmessa eri ammattikorkeakoulussa, mutta mikään ei saanut minua pysymään paikoillaan. Tahdoin vain tehdä sitä, mistä tykkään. Sinne oli päästävä.

Jätin korkeakouluopinnot taakse ja side-hustlena yritin päästä takaisin kiinni lukioaikana mielessä pyörineeseen nettiyrittäjyyteen. Myönnän, minun oli pakko kuitenkin löytää itselleni edes jokin työpaikka, joka toisi minulle leivän pöytään.

Palasin Kuhmoon, kotikaupunkiini 2017. Takataskussa oli läjä haalarimerkkejä Turusta, Kotkasta ja Kajaanista. Ei tässä ollut mitään järkeä, ainakaan silloin.

Kun lähdin yrittäjäksi, halusin menestyä omalla alallani. Halusin kilpailla kollegoiden kanssa, koodata nettisaitteja yön pikkutunteina ja tehdä tulosta. Tein vain enemmän ja enemmän sivustoja, joista kaikki epäonnistui. Tunteja siinä pisteessä koneen äärellä oli kertynyt ainakin 3 000. Noin 180 000 minuuttia.

Tavoitteena on olla menestynyt yrittäjä, tehdä kauppaa netissä järkyttävä määrä ja ehkä joku päivä ajaa vielä Ferrarilla. Kuitenkin, kokoajan tulee muuttujia peliin. Yhdessä yössä jonkun sivuston ansaintalogiikka voi pettää täysin. Tästäkin on kokemusta.

Nyt, syyskuussa 2019 uskallan sanoa olevani menestynyt, kauppaa tekevä yrittäjä. Ferrari puuttuu. En ole vielä siinä pisteessä, mistä lukiovuosina haaaveilin. Tiedän kuitenkin pääseväni sinne.

Mitä teen tänä päivänä?

Nöyränä palvelen Sinua kun tarvitset asiantuntevaa persoonaa digitaalisen markkinoinnin osaamisessa. Koodaan edelleen omia verkkosivustoja, luon brändejä ja teen hakukoneoptimoinnin sekä verkkosivujen kehittämisen toimeksiantoja.

Kesällä 2019 lähdin mukaan pieneen startuppiin, jonka perimmäinen tarkoitus on suuri. Biocoil Oy:ssä tuotamme ratkaisuja sahateollisuuden sivuvirtojen kehittämiseen. Projektipäällikkönä ja osakkaana mission läpivieminen on minulle juttu, johon suhtaudun samalla intohimolla, minkä vuoksi päätin Essentumin perustaa.

Yksin kahden yrityksen pyörittäminen ei tuskin ole keneltäkään mahdollista. Biocoilissa meillä on ansioitunut tiimi viemässä tätä staruppia eteenpäin. Tahtotila on kova.

Vapaa-ajalla nautin ystävien kanssa olemisesta ja oikeasti kaikesta siitä, mitä ympärilläni on. Paikkariippumaton työ, ihmisten inspiroiminen ja työskentely yrittäjyyden eteen niin Kuhmossa kuin koko Kainuun alueella ovat minulle mieleisiä aiheita.