Helppokäyttöiset nettisivut yrityksellesi

Kehitän WordPress-kotisivuja yrityksille, jotka haluavat antaa lisäarvoa asiakkailleen. 

Palvelen verkkosivujen suunnittelussa

Tuotan yrityksellesi laadukkaat kotisivut, joista potentiaaliset asiakkaasi hyötyvät. Huolella toteutettuna saat tehostettua asiakashankintaa sekä positiivista mielikuvaa kun yrityksesi kotisivut ovat helposti löydettävissä, toimivat nopeasti ja ovat aina ajantasalla.

3 syytä luoda nettisivut yritykselle

1) Huoliteltu mielikuva potentiaalisille asiakkaille

Yritykselläsi on jokin tietty arvolupaus, jonka haluat todistaa kun uusi asiakas tapaa sinut ensimmäistä kertaa. Haluat osoittaa, että sinulla on ratkaisu asiakkaan kohtaamaan ongelmaan. Kotisivut ovat väsymätön kaverisi kertomaan kohderyhmällesi, ”Hei, näin sinun kannattaa tehdä!”.

2) Tehosta asiakashankintaa

Ryhdy rohkeasti tuottamaan niin uusia kuin vanhojakin asiakkaita palvelevaa sisältöä. Sen sijaan, että pimittäisit asiakasta eniten kiinnostavan tiedon asiakaspalveluun soittamisen taakse, et takuulla häviä mitään. Päinvastoin, annat enemmän lisäarvoa asiakkaallesi, jota se mielellään haluaisi vastaanottaa.

3) Kasvata näkyvyyttäsi hakukoneissa

Jo esikoululainen oppii käyttämään Googlea tiedon hakemisessa. Ihmiset haluavat löytää vastauksen mahdollisimman sujuvasti kysymykseensä. Näetkö? – Helppo löydettävyys kasvattaa yrityksesi näkyvyyttä hakukoneissa ja et takuulla halua missata mahdollisuuttasi loistamiseen. Hakukoneoptimoinnilla voit kasvattaa kävijäliikennettä, josta mahdollisimman suuri osa olisi yrityksellesi uusia asiakkaita.


Haluat kotisivut yrityksellesi. Miten toimitaan?

Okei, kotisivujen tekeminen kuulostaa nörtiltä touhulta. Seuraavalla askeljärjestyksellä sivustoprojekti on fiksuinta tehdä.

1) Varataan verkkotunnus eli domain, jonka puitteisiin sivustosi rakennetaan

Verkkotunnukset tunnetuimmilla päätteillä, kuten .fi ja .com maksavat vuodessa keskimäärin 20 euroa. Verkkotunnusta käytetään myös sähköpostiosoitteissa, esimerkiksi arttu.heikkinen@essentum.fi.

2) Hankitaan kotisivutila

Kotisivujasi varten tarvitsen palvelintilan, johon sivustosi toiminnot on rakennettu. Kun saavuit tälle verkkosivulle, palvelimeni vastasi pyyntöösi päästä selaamaan tätä sivustoa. Pienille verkkosivustoille palvelinkustannukset ovat vuodessa edullisimmillaan alle 50 euroa.

3) Aika ryhtyä sivuston kehittämiseen

Verkkosivustoja ylläpidetään sisällönhallintajärjestelmillä, joista tunnetuin on WordPress. Lähes kolmannes maailman kaikista verkkosivustoista on luotu WordPressillä. Se on täysin ilmainen, avoimeen lähdekoodiin perustuva ohjelmisto, jota käytän itsekin nettisivujen koodaamisessa.

4) Suunnitellaan ulkoasu ja toiminnot

Tässä vaiheessa on hyvä palauttaa tämän tekstin alussa jakamani ajatukset yrityksesi uskottavuuden näyttämisestä. Tahdot, että kotisivusi olisivat näyttävät, ja että ne toimisivat salamannopeasti. Huoliteltu ulkoasu ja sivujen latausnopeuden optimointi antavat hyvän vaikutelman sivustosi kävijöille.

5) Seuraa kaaos

Sisältöjen tuottaminen on mielestäni eniten resursseja ja aikaa vievä vaihe kotisivujen tekemisessä. Liian usein, tälle ei tahdota antaa riittää painoarvoa, jolloin yrityksesi sanoma ei välity millään kuulijoiden korviin. Tekstin kirjoittaminen ja vielä mahdollisimman myyvästi tahtoo olla vaikeinta. Syystäkin, ensiluokkaisella sisällöllä tulet varmasti voittamaan kilpailijasi.

6) Nettisivut ovat valmiit, vai ovatko?

Kotisivusi tarvitset säännöllistä ylläpitoa. Jos unohdat sivustosi ajantasalla pitämisen, pian asiakkaat alkavat soitella, sitten menee myös sivujesi tietoturvallisuus. Säännölliset päivitykset bugien ja tietoturva-aukkojen ratkomiseen pitävät sivustosi suojauksen yllä. Sinun itse ei kuitenkaan tarvitse olla tietoturva-asiantuntija, sillä WordPressin kehittäjät huolehtivat näiden ongelmien ratkaisemisesta.

Asiakkaita unohtamatta, pitämällä sivustosi sisällöt, mukaan lukien yhteystiedot, aukioloajat ja tuotearsenaalin vältyt kiusallisilta tilanteilta. Asiakas helposti nyrpistää nenäänsä, jos hän havaitsee todellisuuden olevan eri kuin mitä kotisivuillasi tiedotat.

7) Hyödy kotisivujesi kävijävirrasta

Yrityksesi kotisivut palvelevat kävijöistä koostuvaa liikennettä. Tämän liikenteen seuraaminen auttaa sinua myymään enemmän. Kävijäseuranta on web-analytiikkaa, jonka avulla voit mitata esimerkiksi kotisivuillesi palaavien kävijöiden määrää suhteessa uusiin kävijöihin tai  löytää ne ongelmakohdat, jotka heikentävät haluamasi tavoitteen täyttymistä.

Kävijäseuranta on siis kävijäliikenteen tutkimista, joka auttaa sinua optimoimaan sivustoasi. Pääset kävijäseurannassa liikkeelle ottamalla käyttöön Google Analytics -työkalun, joka tuottaa sinulle arvokasta dataa sivustosi kävijöistä.


Tilaa WordPress-kotisivut minulta

Kehitän WordPress-kotisivuja yrityksille, jotka haluavat antaa lisäarvoa asiakkailleen. Konkreettisesti varaan yrityksellesi haluamasi verkkotunnuksen, alustan kotisivujesi palvelintilan sekä vastaan kotisivujesi ulkoasun huolitellusta suunnittelusta.

En käytä valmiita WordPress-teemoja sivustojen rakentamisessa, vaan koodaan yrityksellesi räätälöidyn WP-teeman. Halutessasi tuotan myös suomen- ja englanninkieliset tekstisisällöt valmiiksi sekä lisään sivustollesi parhaiten sopivat kuvat ja videoleikkeet.

Olen valmis myös opastamaan sivuston ylläpidossa, jotta pienien päivitystöiden tekeminen onnistuisi myös sinultakin. Näin voit kehittää organisaatiosi taitoja toimia digitaalisessa ympäristössä.

WordPress-kotisivujen hinta ja aikataulu

WordPress-kotisivujen hinta on minulla tyypillisesti 600 – 4 000 euroa. Kotisivujen hintaan vaikuttavat sivuston laajuus, toiminnallisuudet ja ulkoasun suunnittelu.

Nopeimmillaan pystyn valmistamaan WordPress-kotisivut yhdessä viikossa, mutta laajuuden ja toiminnallisuuksien kasvaessa aikaa kuluu 1-3 kuukautta.